נשיא החבל הכורדי מסעוד בארזאני עקץ את בגדאד לאחרונה כאשר רמז, בנאום הניצחון שלו בסינג'אר, שהכורדים מעוניינים להוביל את מבצע השחרור של העיר מוסול, העיר השניה בגודלה בעיראק שהרוב המכריע של תושביה הוא ערבי-סוני. בתגובה להתרברבותו על כיבוש סינג'אר אילצו אותו הרשויות העיראקיות להניף בעיר את דגל המדינה, ובכך הזכירו לו כי הוא רק נשיא של חבל אוטונומי וכי סינג'אר היא שטח עיראקי משוחרר ולא שטח כורדי.
באותו יום שבו הושלם שחרורה של סינג'אר נקלעו כוחות הפשמרגה לסדרת קרבות רבי הרוגים, נפגעים ובני-ערובה מול מיליציות אל-חשד א-שעבי השיעיות בעיירה הטורקמנית טוז ח'ורמאתו. היה זה מפגש ראשון בשדה הקרב בין נציגי החבל הכורדי לבין נציגי הממשל המרכזי, והוא התנהל באופן פרוע ומופקר לחלוטין אשר שיקף את מצב היחסים בין בגדאד לבין אירביל.
אתמול דֻווח כי צבא טורקיה שלח כ-150 חיילים וכמות קטנה של משוריינים, טנקים ואולי תותחים לאזור ג'בל בעשיקה, בסמוך לעיר מוסול, על קו החזית בין הכוחות הכורדיים לדאע"ש. תגובת בגדאד הייתה חדה וחריפה, והטורקים נדרשו להסיג את כוחותיהם באופן מיידי ולחדול מן הפגיעה בריבונותה של המדינה העיראקית.
אלא שהתביעה הזו של הרשויות העיראקיות מופנית, למעשה, למי שהן מזהות כגורם המאיים ביותר על ריבונותה ועל שלמותה של המדינה — בארזאני. האולטימטום הנוכחי הוא איתות שלישי מבגדאד לאירביל בתוך חודש, והטון העיראקי הופך חריף יותר ככל שחולף הזמן.
מסעוד בארזאני, מסוחרר מהצלחות מקומיות של הפשמרגה, נראה כמי שמנסה לבחון את כוחו ומעמדו מול בגדאד. ייתכן שהוא מבקש לגרום לארצות הברית להעביר את התמיכה מבגדאד אליו, וייתכן שהוא מנסה למנף את הצלחותיו הצבאיות כדי להוציא לפועל את חלום המדינה הכורדית בצפון עיראק. כך או כך, בארזאני מותח את החבל עד קצהו, וכל מהלך נוסף שלו עלול להסתיים בסופו שלו ושל כורדיסטאן העיראקית.