אני מלמד במחלקות למדע המדינה וליחסים בין-לאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים. בשנים האחרונות הייתי חוקר אורח באוניברסיטת הרווארד, באוניברסיטת טקסס שבאוסטין ובאוניברסיטת קורנל. תחומי המחקר שלי כוללים את היחסים בין מדינה, חברה וביטחון בהקשרים חוץ-מערביים, בדגש על המזרח התיכון.
הנושא שעליו אכתוב השנה בפורום לחשיבה אזורית יהיה ביטחון ואי-ביטחון, סוגיות מרכזיות בחייהם של תושבי הארץ הזאת ותושבי המזרח התיכון באופן כללי. במיוחד ארצה להתמקד בשני נושאים: ראשית, בהיבטים הלא-פורמליים של הביטחון, כולל "רשתות ביטחוניות" הכוללות אנשי צבא וביטחון בשירות פעיל ובדימוס ושותפיהם בתחומים אזרחיים שונים, המשפיעות על החלטות בנושא הביטחון אך גם בתחומים משיקים לו. שנית, בייצוגים ובמופעים של הביטחון בפוליטיקה, בחברה, בתרבות ובשיח הציבורי, ובכלל זה ספרים, סרטים וסדרות טלוויזיה.
נקודת המוצא שלי כלפי הביטחון היא ביקורתית: בעיניי, הביטחון משמש לעתים קרובות כסות לשליטה של אליטות פוליטיות, כלכליות וחברתיות, מאפשר לשליטים לדכא מחאה על-ידי תיוגה כ"איום קיומי" למדינה, ומעניק גושפנקא לשליטה אתנית ואתנו-לאומית ולעתים גם לדיכוי של קבוצה אחת בידי אחרת.
על-ידי חשיפת השחקנים בתחום הביטחון וייצוגיו ומופעיו בתחומים שונים אני מבקש לעודד חשיבה מחודשת – וביקורתית – בתחום זה. רק חשיבה כזו יכולה להצמיח שינוי בתחום הביטחון במקום לשעתק ולשכפל תפיסות קיימות בדבר "עליונות הביטחון".