העניין שלי במשפט בינלאומי נולד במהלך שנתיים של שירות בבית משפט צבאי ברמאללה. בעקבותיהן פניתי ללימודי משפטים, מתוך שאיפה (נאיבית) להביא צדק לאזורנו. לאחר לימודי תואר ראשון ושני באוניברסיטה העברית בירושלים, עבדתי קרוב לעשור שנים בשירות החוץ כדיפלומטית ומשפטנית. כשותפה לתהליך אוסלו קוויתי להביא שלום לאזורנו.
אחר כך פניתי לעולם האקדמי, וכתבתי דוקטורט באוניברסיטת קיימברידג' על סיומם של משטרים שהם בלתי חוקיים על פי המשפט הבינלאומי. העבודה התמקדה במקומות ואירועים מרוחקים כמו נמיביה, הבנטוסטנים בדרום אפריקה, רודזיה, המדינות הבלטיות, צפון קפריסין ומזרח טימור. כיום אני מנסה לחזק את ההבנה של ההיבטים המשפטיים של המצב באזורנו.
המחקר שלי מתמקד בקשר שבמשפט הבינלאומי בין שליטה, בעיקר טריטוריאלית, לבין סמכות, מעמד ואחריות. פן אחד של קשר זה הוא שאלת מעמדם של שחקנים מסוגים שונים בזירה הבינלאומית, כמו פלסטין, כורדיסטאן, דאע"ש ועוד.
פן אחר הוא הקשר בין כוח לבין סמכות ואחריות. במשפט הבינלאומי, המודל לקשר זה הוא מוסד הריבונות, שממנו נובעת חובתה של המדינה להגן על האוכלוסייה ולהבטיח את רווחתה. אלא שבפועל, תופעות רבות מאתגרות מוסד זה. מתעוררת השאלה כיצד להתמודד עם פער בין שליטה (או היעדרה) לבין אחריות. פערים כאלו קיימים כאשר יש מחלוקת על המעמד הפורמלי של שטח (למשל, ריבונות או כיבוש), כמו גם כאשר יש מחלוקת על המעמד הפורמלי של בני אדם (למשל, פליטים או מהגרי עבודה).
כתיבתי תתמקד בהיבטים המשפטיים של מצבים כאלו, שמתאפיינים בין היתר בממשל אשר מתנער מאחריותו אך אינו מוותר על כוחו.
לעולם המשפטי שפה משלו ותבניות חשיבה ייחודיות. אחד מיעדי השנה הוא להנגיש את התכנים המשפטיים גם למי שאינו אמון על השפה והתבניות הללו, על מנת להעשיר את השיח כך שיכלול לא רק את הרצוי והאפשרי, אלא גם את המותר, האסור או המתחייב.
אני מלמדת משפט בינלאומי פומבי (ופרטי) במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט, ואני עמיתת מחקר במרכז מינרבה לזכויות אדם באוניברסיטה העברית בירושלים. ניתן למצוא מאמרים שלי באנגלית ובעברית כאן.