תקרית חמורה בין חבר מג'לס לבין עיתונאי איראני עוררה בימים האחרונים מחדש את הרגישות סביב שאלת המיעוטים האתניים-לשוניים באיראן. במהלך ריאיון עיתונאי שהתקיים ב-28 באוגוסט תקף נאדר קאזיפור, חבר מג'לס מטעם אורומיה, בירת מחוז מערב אזרביג'אן, את אחסאן בדאע'י, הכתב הפרלמנטרי של העיתון הממשלתי "איראן", במכת אגרוף. זאת בתגובה לשאלה שהפנה העיתונאי לחבר המג'לס בעניין מאבקו של האחרון להקמת סיעה של דוברי אַזֵרִית במג'לס, וההשלכות שעלולות להיות לכך על העמקת השסע האתני באיראן.
קאזיפור התפרץ לעבר בדאע'י וטען בפניו כי האזרים זכאים לסיעה כזו בשל תרומתם לארצם במהלך מלחמת איראן-עיראק. כאשר השיב העיתונאי כי גם אחרים השתתפו במאמץ המלחמתי התרתח קאזיפור וקבע כי מחוז אזרביג'אן הוא מרכזם של האסלאם ושל השיעה באיראן, וכי האזרים הם אלה שכוננו את השיעה באיראן בתקופת השושלת הסַפַוִית (ראשית המאה ה-16). לאחר שהנחית בפניו מכת אגרוף גרר קאזיפור את בדאע'י בכוח למחלקת האבטחה במג'לס, שם אולץ האחרון למחוק את הקלטת הריאיון ואף אוים במניעת כניסה למג'לס. כאשר נמסר על כוונה לכינוס דיון בוועדת האתיקה של המג'לס בנושא הצטדק קאזיפור והסביר כי העיתונאי השפיל אותו ואת בני המיעוט האזרי.
התקרית עוררה תגובות סוערות במערכת הפוליטית ובתקשורת באיראן. מנהיג סיעת המתונים במג'לס, מוחמד-רזא עארף, גינה את תקיפת העיתונאי ואמר כי על חברי המג'לס לגלות סבלנות ביחס לשאלות עיתונאים ולדעת שהתנהגותם משמשת מודל לאחרים. במאמר שהתפרסם באתר "תאבנאכ" נכתב כי התנהגות חבר המג'לס מסייעת לאויביה של איראן השואפים לפצלה.
המיעוטים האתניים במדינה, כך נטען במאמר, זוכים לייצוג הולם במוסדות השלטון, והתנהגות פסולה של חברי מג'לס עלולה לעורר מחדש את העימותים האתניים במדינה. זאת דווקא בתקופה שבה הנשיא רוחאני מינה יועץ מיוחד לענייני מיעוטים ולאחר שהממשלה קיבלה מספר החלטות חשובות למענם, לרבות היתר להוראת השפות המקומיות בבתי-ספר בהם יש רוב לבני המיעוטים האתניים. הפלורליזם האתני, חתם כותב המאמר, הוא הזדמנות גדולה עבור איראן, והצהרות חסרות אחריות של חברי מג'לס עלולות לחסלה.
עיתונאים רבים הזדרזו להתייצב לצד עמיתם שהוכה. עורכת לענייני חברה ונשים בעיתון "איראן", שבנאם רחמתי, צייצה בחשבון הטוויטר שלה כי חבר המג'לס ניסה לברוח מאחריות בקשרו את התקרית לסוגיית המיעוטים. הוא יכול לסרב להתראיין, הזכירה, אך אין לו זכות להכות.
עיתונאי ביומון הרפורמיסטי "שרק", מזיאר ח'וסראוי, צייץ בתגובה לתקרית כי ההגנה לה זכה קאזיפור דווקא מצד פעילים אתניים היא הדבר הכואב ביותר, משום שלא מדובר בעימות בין פרסים לבין טורקים (אזרים) אלא בבחירה בין שרלטנות לחירות. למעלה ממאתיים עיתונאים שלחו מכתב פומבי ליו"ר המג'לס, עלי לאריג'אני, ובו דרישה לחקור את האירוע ולפעול נגד חבר המג'לס המכה כדי למנוע הישנות מקרים אלימים דומים בעתיד. האגרוף לא נשלח לפרצופו של הכתב בלבד, כתבו, כי אם לפרצופם של כלל העיתונאים.
התקרית האלימה עוררה שיח נוקב גם בקרב גולשים איראנים ברשתות החברתיות. חלק מהגולשים גינו את התנהגותו של חבר המג'לס ולעגו לו על מזגו החם. בין אלה היו גולשים שהזדהו כבני המיעוטים האתניים, ובהם אזרים, שטענו כי קאזיפור אינו מייצגם בהתנהגותו האלימה. גולשים רבים אחרים, לעומת זאת, הצדיקו את המכה וטענו כי כבודם של האזרים חייב תגובה חריפה. קאזיפור, לטענת אחד המגיבים, הסב גאווה לאזרים והם יכולים להתברך בהיותו נציגם במג'לס.
גולש אחר הזכיר את הקריקטורה, שהתפרסמה במאי 2006 בעיתון "איראן", שבה הוצג דובר תורכית-אזרית כג'וק. בעקבות זאת פרצו מהומות בעיר תבריז ובערים נוספות במחוז אזרביג'אן והעיתון נסגר למספר שבועות. "האם אלה הכועסים על הכאתו של עיתונאי גזען כעסו כאשר העיתון איראן השפיל את האזרים?", צייץ הגולש בחשבון הטוויטר שלו.
התקרית החמורה במג'לס והתגובות לה מספקות עדות נוספת לרגישות הרבה שמעוררת סוגיית המיעוטים האתניים-לשוניים באיראן ולאלימות הנלווית לה מפעם לפעם. בפברואר 2014 פרצו הפגנות אלימות במספר ערים בדרום-מערב איראן בעקבות שידורה של סדרת טלוויזיה, שנתפסה כפגיעה בבני המיעוט הבח'תיארי המרוכז באזור. באפריל 2015 הניפו אזרחים איראנים ממוצא אזרי כרזות תמיכה באזרביג'אן במהלך משחק כדורגל בין קבוצת כדורגל מתבריז לבין קבוצה מאוזבקיסטאן במסגרת ליגת האלופות של אסיה בכדורגל. תקריות דומות התרחשו במהלך משחקי כדורגל נוספים בשנים האחרונות.