לפני מספר ימים הפיצו כוחות ביטחון הפנים של איראן חוזר לבתי עסקים לקראת "יום ולנטיין". החוזר אוסר על מכירה והפצה של מוצרים הקשורים לחג האהבה, ובכלל זה בובות, פרחים ושוקולדים. "יום ולנטיין" מתואר בו כביטוי ל"תרבות מערבית דקדנטית" שיש לאסור על הפצתה.
אין זו הפעם הראשונה ששלטונות איראן אוסרים על בעלי עסקים לקיים פעילויות או לקדם מכירת מוצרים הקשורים לחג האהבה. בשנים האחרונות עורר "יום ולנטיין" ויכוח נוקב באיראן סביב השאלה האם ראוי לציינו ברפובליקה האסלאמית.
"תופעת ולנטיין", שהתרחבה מאוד באיראן בשנים האחרונות, בעיקר בקרב צעירים, נתפשת על-ידי רבים בממסד הדתי כביטוי למשבר המוסרי והחברתי הפוקד את הדור הצעיר באיראן ולחדירה הגוברת של תרבות המערב. בנסיון להיאבק בתופעה ניסו השלטונות לספק פתרונות חלופיים, כגון אימוץ מסורות לאומיות איראניות, ובמצוקתם אף מסורות טרום-אסלאמיות, כתחליף ל"יום ולנטיין". בין אלה היו "יום אספנדגאן", יום האהבה על-פי המסורת הזורואסטרית, המצוין ב-17 בפברואר, או יום נישואיהם של האימאם השיעי עלי ופאטמה, בתו של הנביא מחמד, שנקבע על- ידי המדינה כ"יום המשפחה".
תחליפים אלה לא אומצו על-ידי רוב הצעירים. בדומה לתקנות ולמגבלות דומות אחרות מטעם השלטונות, נראה כי גם החוזר האחרון של כוחות ביטחון הפנים לא ימנע מהצעירים האיראנים לציין את חג האהבה בעוד שלושה ימים.