בימים האחרונים הכה הטרור הרצחני של ארגון המדינה האסלאמית (דאע"ש) פעמיים בעולם. שלשום נהרגו 44 איש ונפצעו מאות בפיגוע כפול בביירות, ואמש נהרגו קרוב ל-130 איש ומאות נפצעו בסדרת פיגועים ברחבי פאריז.
בעקבות מתקפת הטרור הרצחנית הכריזה צרפת על שלושה ימי אבל לאומי. הדגלים הורדו לחצי התורן וסרטים שחורים מעטרים את הרחובות. המדינה כולה מוכת הלם וזעזוע. מספר ההרוגים הגבוה והאפקט הדרמטי של האירועים מעלה את השאלה האם תגיב צרפת כמו ארצות הברית לאחר פיגועי ה-9/11, כאשר פלשה לאפגניסטן ולעיראק ושינתה את המזרח התיכון, או שמא תיכנע לטרור ותפרוש מהקואליציה הבין-לאומית נגד המדינה האסלאמית, כפי שארע עם ספרד במרס 2004. אז, כזכור, רצחו אל-קאעדה כ-200 איש בסדרת פיצוצים במדריד יומיים לפני הבחירות במדינה, מה שהביא למהפך פוליטי ולנסיגת הכוחות הספרדים מעיראק.
בעיות גלובליות לא יכולות להיענות בפתרונות מקומיים. שטף המהגרים והתפשטות הטרור הסלפי-ג'יהאדי במזרח התיכון ובאירופה ייעצרו רק אם יתגייס העולם, והמערב בפרט, לפתור את הבעיות בארצות המוצא. לו היה המערב פועל נחרצות לחיסול הכוח הצבאי של דאע"ש לאחר רצח העם ביזידים באוגוסט 2014 (היקף הזוועה נחשף בימים האחרונים, עם שחרור סינג'אר), ועוצר בזמן את הרצחנות של משטר אסד בסוריה שרק חיזקה את כוחה של המדינה האסלאמית, לבנון וצרפת אולי לא היו סופרות גופות היום.
ההיסטוריה הקצרה של המאה ה-21 מלמדת כי בעיות בפינה אחת של העולם משפיעות ישירות על מקומות רבים אחרים. השנה הכריזה המדינה האסלאמית בחלקים מעיראק וסוריה מלחמה על צרפת. בינואר תקפו שלוחיה את מערכת השבועון הסאטירי שארלי האבדו, רצחו שוטרים והתבצרו במרכול יהודי בפריז, ועתה הם מפגינים שיפור משמעותי ביכולתם המבצעית והארגונית על אדמת צרפת. כעת ניכר חשש מהתגברות האסלאמופוביה ושנאת הזרים במדינה שהיא בעלת שיעור המוסלמים הגבוה באירופה, אשר מספר אזרחיה שהצטרפו לשורות המדינה האסלאמית גם הוא הגבוה ביותר ביבשת (אולם עדיין נמוך מאוד במספרים מוחלטים).
לבנו עם משפחות ההרוגים ותפילותינו להחלמה מהירה של הפצועים בביירות, בפריז ובסינג'אר.