שלשום גינתה מועצת המחוז של קוניטרה מטעם הממשלה הזמנית של סוריה (ארגון הגג החשוב ביותר של האופוזיציה הסורית) את חלוקת הסיוע הישראלי לתושבי הכפרים ומחנות העקורים במחוז קוניטרה ובצפון מחוז דרעא. בהודעת המועצה נמסר כי היא "מגנה באופן נחרץ את חלוקת סלי הסיוע עם כיתובים ברורים בעברית אשר הגיעו מהאויב הישראלי וחולקו לאזרחים תמימים על-ידי בוגדים וסוכנים זרים. לא נשלים עם מעשה פחדני זה ונביא את כל המעורבים במעשה הבגידה הזה לבית הצדק [בית המשפט בדרום סוריה של האופוזיציה]".
הגינוי מגיע בתגובה לתמונות שפורסמו השבוע ובהן נראים מוצרי מזון בסיסיים (קמח, אורז, סוכר, מזון לתינוקות ועוד) ועליהם כיתוב בעברית, אשר חולקו לאזרחים סורים בקוניטרה, סמוך לגדר הגבול על הגולן. חבילות הסיוע הועברו דרך מעבר הגבול או דרך ירדן לרגל תחילת חודש הרמדאן, וחולקו למשפחות על ידי מועצה מקומית חדשה שהוקמה בקוניטרה על-ידי קבוצות מורדים מתונות, ובראשן "חזית מהפכני סוריה", ארגון שרבים ממפקדיו ערקו מצבאו של אסד לאחר תחילת ההתקוממות. מיליציה זו פעילה כיום בדרום סוריה בלבד, אך בעבר הייתה פעילה גם במחוז אידליב בצפון סוריה. הוא סולקה משם באוקטובר 2014 על-ידי ג'בהת א-נוסרה, זרוע אל-קאעדה בסוריה.
סיוע הומניטרי מישראל נכנס לקוניטרה מדי חודש בחודשים האחרונים, בידיעתם של חברי המועצה המקומית הוותיקה, הקשורה לממשלה הזמנית. לדברי שני פעילים מדרום סוריה נבעה ההחלטה לגנות את חלוקת המזון משיקולים פוליטיים של המועצה, אשר קיבלה כספים וסיוע ממדינות המפרץ כדי להעניק שירותים בסיסיים לתושבי האזור. פעילותם של חברי המועצה המקומית החדשה של חזית מהפכני סוריה מעמידה בצל את זו של חברי המועצה המקומית הוותיקה, ולכן החליטו האחרונים לחשוף את שיתוף הפעולה של המועצה החדשה עם ישראל.
אזרחי סוריה סובלים ממשבר הומניטרי חמור בשל אבטלה נרחבת ובעיות בחקלאות. באזורים שבשליטת המורדים ניתן להוסיף לסיבות הללו גם את ההפצצות של המשטר. הכל תלויים בסיוע הומניטרי של ארגונים וממשלות זרות, אם כי יש כאלה המסרבים לקבל סיוע ישראלי. על גדר הגבול עם הגולן קיימים כיום חמישה מחנות עקורים שבהם חיים אלפי אזרחים. הם נסו לאזור בשל הפצצות המשטר, ומתוך הנחה מוצדקת כי המשטר הסורי ורוסיה לא יתקפו בסמוך לגבול עם ישראל כדי שלא להסתכן בתגובתה. עם זאת, לפחות בשני מקרים בעבר (בספטמבר 2014 וביוני 2015) סירבה ישראל להכניס לשטחה קבוצות של סורים שביקשו לברוח מאימת הקרבות במדינתם.