המצב ההומניטרי בעזה בכי רע. מטבע הדברים, חמאס נמצאת על כסא הנאשמים והיא צריכה לתת הסברים לעם. בתזמון מופלא מנפיק היום דובר התנועה, סאמי אבו-זהרי מסמכים חסויים של המודיעין הכללי בגדה (מח'אבראת) המעידים על כך שהרשות הפלסטינית, בשיתוף פעולה עם מנגנוני הבטחון של ישראל, מצרים וירדן, פועלת להפיל את חמאס בעזה דרך החרפת משבר האנרגיה ברצועה.
חמאס ופתח חתמו על שלב נוסף בהסכם הפיוס ביניהן בחודש שעבר בדוחה, בירת קטר, והסכימו על מינויו של מחמוד עבאס לראש ממשלת מעבר ברשות הפלסטינית. תפקידו, על פי ההסכם, להכין את הקרקע לבחירות פרלמנטריות ונשיאותיות ברשות ותו לא. אולם מאז חתימת ההסכם נראה שהעוינות בין שתי התנועות היריבות רק גברה.
"הרשות בראמאללה ביצעה פשע בל-יכופר בכך שקשרה קשר נגד עזה. היא הטביעה את עזה במשברים כדי להביא אותה לרדת על ברכיה ולהכריח אותה לקבל הסכמים בינלאומיים נפשעים שעליהם חתמה פתח." אבו-זהרי לא הסתפק בכך, ואף הוסיף איום מרומז נגד התנועה היריבה: "חמאס לא תמשיך לשתוק אל מול הפשעים החוזרים ונשנים של פתח נגד העם הפלסטיני."
רצועת עזה סבלה בחודשים האחרונים מהפסקות חשמל תכופות כתוצאה ממשבר חמור באספקת דלק לרצועה. ראש רשות האנרגיה ברצועה האשים בשבוע שעבר את המודיעין הכללי המצרי בהכשלת הסכם אנרגיה בין עזה למצרים, שכן כיום עזה נשענת בעיקר על דלק מוברח, זול בהרבה.
ביום שישי הצליחה חמאס להוציא לרחובות עזה 200,000 תושבים (על פי דיווחיה) לעצרת שכותרתה "יום שישי של הארת עזה וחשיפת הקונספירציה." חשיפת הקונספירציה התבטאה בנאומו של בכיר התנועה ח'ליל אל-חיה שחשף מסמכים שהוכיחו את מעורבות הרשות הפלסטינית בהנחיית המצרים לרסן את מנהרות ההברחה, דבר שגרם למשבר.
פתח, מצידה, לא נשארה חייבת. ביום ראשון הכריז דובר התנועה אחמד עסאף על מעצרם של למעלה מ-50 פעילי התנועה ברצועת עזה בסוף השבוע האחרון. הוא האשים את חמאס בניסיון מכוון להכשיל את הסכם דוחה, ופרסם בסוכנות הידיעות מען רשימה שמית מלאה של עצורי פתח ברצועה.
נראה כי עכשיו אפילו מראית העין של פיוס פתח-חמאס הגיעה אל קצה. אולם שירבוב שמן של מצרים וירדן לקנוניה נגד עזה מעיד על המרחק הבטוח שהתנועה שומרת מהמדינות הללו גם בעידן הפוסט-מהפכני. יש לקרוא בהסתייגות, אם כן, את הדיווחים התקשורתיים מהתקופה האחרונה על התקרבות בין חמאס לירדן ובין חמאס לממשל החדש במצרים.