היחידה ללוחמה בכישוף אינה חלק מסדרת הארי פוטר. זו מציאות קיימת ומוחשית בחברה הסעודית: יחידה במשטרה הדתית המתמחה באיתור עובדי שטן, בקוסמים ומכשפים. איש דת סעודי בכיר הסביר ברצינות מלאה לכתב אל-ערביה כי "ידוע כי לקוסמים יש יכולת לעוף על מטאטא בעזרת ג'ינים". ב-2009 דיווח השיח' עאדל פקיר, מפקד היחידה למלחמה בכישוף בריאד, כי במחוז מכה לבדו הואשמו 118 בני אדם בשימוש בכשפים. ב-2012 מספרם כבר עלה ל-215. מ-2011 הגישה יחידה זו כ-600 כתבי אישום לבתי המשפט הסעודים. העונשים נעים ממלקות ומאסר של כ-10 שנים ועד הוצאה להורג בעריפה. במציאות הדתית הסעודית האשמה בכישוף היא מהחמורות ביותר. לנוכח "התפשטות התופעה" הכריזה ממשלת הסעודית על הקמת תשעה סניפים של היחידה הזו ברחבי המדינה. ליחידה יש אתר אינטרנט המזהיר את האזרחים ממעשי כישוף, מלמדם כיצד לזהותם ולמי לדווח על מעשיהם של המכשפים.
ביהדות ובנצרות יש הכרה בקיומו של העל-טבעי וידועים טקסי גירוש שדים. אולם דתות אלה זנחו זה מכבר את רדיפת ה"חשודים" בקשרי קרבה יתרה עם השטן ושלוחיו. סקר שנערך ב-2012 הראה כי כמחצית מהמוסלמים מאמינים בקיומם של שדים והטלת קללות על ידי מכשפים. כך למשל דיווח העיתון "וול-סטריט" כי כמה מעוזריו של נשיא איראן הקודם, אחמדינג'אד, נעצרו בהאשמה של כישוף שחור. עוד נטען כי הוא נעזר בקוסם איראני כדי לחקור חשד של איסוף מודיעין נגד איראן על ידי שד בכיר שהועסק באופן ישיר על ידי המוסד וה-CIA.
הדוקטרינה הוואהבית השלטת בערב הסעודית היא מהמחמירות ביותר באסלאם הסוני ומקבלת את הנאמר בקוראן כפשוטם, כולל את קיומו של עולם בו מתקיימים שדים, מכשפים וקוסמים. מדינה זו היא אולי היחידה בעולם אשר מעסיקה מאות עובדי ציבור אשר תפקידם היחיד הוא לאתר ולעצור את אלו העוסקים בכישוף המסכנים את חייהם של האזרחים ופוגעים בטוהר הדתי. הנאשמים בכישוף מובאים בפני בית דין דתי, בו השופט הוא גם התובע ומותר לו להוסיף האשמות תוך כדי משפט. מאחר ורובם הם מהגרי עבודה, בעיקר מאפריקה ומאסיה, הם לא זוכים לייצוג משפטי והעונשים עליהם כבדים.
אם התמזל מזלו של הנאשם ומדינתו מתערבת למענו הסיכויים להיוותר בחיים גדלים מאוד. כך היה המקרה של עלי חוסין סבאת, מגיש טלוויזיה ידוע מלבנון שנעצר ב-2008 כאשר מילא את מצוות החאג'. תכנית הטלוויזיה של סבאת עסקה בהסבר ההורוסקופ השבועי. למשטרת הדת של ערב הסעודית זה הספיק לקבוע כי הוא עוסק בכישוף. במשפט שארך פחות משבוע הוא נידון למוות. לחצים שהפעילה משלת לבנון וארגוני זכויות אדם הצליחו לדחות לעת עתה את ביצוע גזר הדין. לעומתו, רוקח מצרי שעבד בערב הסעודית והואשם אף הוא בכישוף הוצא להורג לאחר שממשלתו סירבה להתערב למענו. אלה הם שני מקרים מתוך מאות של משפטי כישוף בשנים האחרונות.
המלחמה נגד הכישוף מתנהלת במלוא המרץ במדינה החברה במועצה לזכויות האדם של האו"ם, מדינה הנחשבת לאחת מבעלות בריתה החשובות ביותר של ארצות הברית. יתרה מכך, ערב הסעודית טוענת כי המודל הפוליטי-דתי שלה צריך להיות מיושם ברחבי העולם הערבי והמוסלמי. אני בספק אם מיליוני הצעירים הערביים הנאבקים על כינונה של דמוקרטיה ועל הבטחת חירויות וזכויות האדם בארצותיהם יאמצו מודל הקובע כי "מכשפה לא תחיון".