איידן ממדובה, המוכרת כ"בלוגרית המוסלמית מספר 1 ברוסיה", היא ביוטי-בלוגרית שעוסקת בענייני איפור, טיפוח ואופנה מוסלמית. היא פעילה במספר במות אינטרנטיות ובהן אינסטגרם (mamedova_aydan), פייסבוק, ערוץ אישי ביוטיוב (שרשומים אליו קרוב ל-75 אלף מנויים) והרשת החברתית בשפה הרוסית VKontakte.
בחוש הומור יוצא דופן נחשפת ממדובה בסרטוניה, בכיסוי ראש ובחיג'אב, כשהיא מנהלת חיי יומיום "מערביים" (רוכבת על אופניים, שוהה מחוץ הבית ללא מלווה, שוקדת על קריירה בעיתונות ומתחזקת בלוג אישי) תוך הקפדה על מילוי מצוות הדת, בהן חמש תפילות ביום. בעיניה אין סתירה בין העולם הגשמי שבו היא חיה, במדינה לא מוסלמית, לבין עולמה הערכי, האסלאם. היא נלחמת נגד האסלאמופוביה ברוסיה, ומסבירה לצופיה שערכים אסלאמיים, בדומה לדתות מונותאיסטיות אחרות, הינם ערכים אוניברסליים. מספר עוקביה באינטרנט עולה מיום ליום, ולצד ביקורת ברוח "מה היא מבינה בכלל באסלאם" היא זוכה לתגובות אוהדות ממוסלמים, מלא-מוסלמים ואף מאתאיסטים ממדינות חבר העמים לשעבר.
ממדובה, בת 24, רווקה, ממוצא אזרי, גרה במחוז סראטוב שברוסיה. בשנה השלישית ללימודיה באוניברסיטה היא החלה לכסות את שער ראשה; באחד הסרטונים היא שואלת חברה רוסיה-נוצריה מה חשבו חברותיה הלא-מוסלמיות כאשר ראו זאת, והחברה עונה כי הן חשבו שהיא "נחטפה". רק בחלוף הזמן הבינו כי היא נותרה בדיוק אותו אדם, רק מאמינה ושומרת מצוות. החברה נזכרת כי הן שמרו על דלתות החדרים באוניברסיטה שבהם התפללה ממדובה. גם הוריה החילונים של ממדובה לא ראו בעין יפה את המהפך במראה החיצוני שלה. היא, עם זאת, מאמינה שמראה חיצוני הוא שולי וכי מוסלמים שחזרו בתשובה לעולם לא ישליכו את הוריהם לעת זקנה, משום שעקרונות הדת אוסרים על כך בפירוש.
הערוץ האישי של ממדובה עלה לאינטרנט כשהחליטה להילחם בדעות קדומות על האסלאם ברוסיה ובעולם. היא הפנתה אצבע מאשימה כלפי כלי תקשורת שונים: "אנשים נופלים קורבנות למסרים שמועברים על ידי אמצעי המדיה. נניח שמישהו צופה בתכנית טלוויזיה ובה נאמר שאנשים עם קעקועים הם חולי נפש. קודם לכן אנשים עם קעקועים בכלל לא משהו את תשומת לבו של אותו צופה, אך כעת המסר החל לחלחל לתודעתו. כשיצא החוצה ויתקל ברחוב באדם עם קעקוע, זה לא ייתן לו מנוח. אותו הדבר קורה כאשר משדרים על פיגוע שנעשה על ידי 'מוסלמים' ".
אנשים שוגים במחשבה כי דת היא מכלול של איסורים והגבלות. לדעת ממדובה, דת מונותאיסטית מאפשרת חופש במעשים ובמחשבות משום שהאדם משתחרר מכל עכבות, התלבטויות ומנהגים רעים. הוא מתחיל לחיות עם עצמו בשלום, אבל ה"ג'יהאד הפנימי", המלחמה נגד האגו, נמשכת כל הזמן, כי עליו לשאוף להיות אדם טוב יותר. "להילחם באויב הפנימי שלך חשוב יותר מלהילחם באויבים, כפי ש'מוסלמים' אחרים עושים", מסכמת ממדובה. היא מציגה את עקרונות האסלאם בדרך רציונלית, אך מתנצלת בפני צופות וצופים מהקהילה ההומו-לסבית כאשר היא טוענת כי הם לוקים בבעיות פסיכולוגיות מורכבות.
כביוטי-בלוגרית מקדישה ממדובה חלק ניכר מזמנה כי להציג בפני הגולשות את שגרת הטיפוח שלה. היא סוקרת מוצרים שנשלחו אליה כמתנה מחברות קוסמטיקה שונות, אך מזכירה לצופות כי קרמים ושפתונים פחות חשובים מנפש יפה. בכך היא כוללת אדיקות דתית, אך גם ספרות וסרטים מערביים היכולים לתרום לקידום השכלתו הרחבה של האדם ולטיפוח דמיונו.
ממדובה חולמת להיות מעצבת אופנה. היא מצלמת את מסעות השופינג שלה ברשתות "מערביות" ומעלה לאינסטגרם באופן מיידי את תוצאות המדידות שלה מתא הלבשה בחנות הבגדים מנגו. לשאלה הרווחת "האם לנשים בבגדים אסלאמיים לא חם בימות הקיץ" היא משיבה כי מי שלובש/ת בגדים רחבים וצנועים בקיץ לא רק מסתתר מקרני השמש הלוהטות, אלא גם שומר/ת על טמפרטורת גוף סבירה, משום שהבגדים מווסתים את חום הגוף.
ממדובה פופולרית מאוד בקרב בנות ובני נוער; היא בקיאה באינטרנט, משתמשת בו בטבעיות רבה ומעוררת עניין, הזדהות וצחוק בקרב צעירים. את דת האסלאם היא מציגה באופן רציונלי, כדת הומנית שיש בה הגיון רב. לצד תגובות קיצוניות ושליליות על דרכה, מחשבותיה ודרך הצגתן היא מקבלת תגובות אוהדות רבות ממוסלמים ולא-מוסלמים כאחת.