מלחמת האזרחים בסוריה, אשר משתוללת זה למעלה מחמש שנים, תבעה מחיר כבד מחזבאללה בלבנון (רוב ההערכות מצביעות על יותר מ-1600 הרוגים ו-5000 פצועים), מה שהוביל להצהרות רבות מצד ישראל על כך שהארגון נמצא בנקודת שפל היסטורית. הארגון אכן מפעיל אלפי לוחמים בסוריה בשנים האחרונות, שחלקם תשושים מהלחימה וחלקם היו מעדיפים להתמקד בישראל. יחד עם זאת, ההערכות לגבי עוצמתו הצבאית של חזבאללה, בעיקר אלה הנוגעות לכוח האדם של הארגון, נוטות להתעלם מהתפתחות משמעותית ביותר בשנים האחרונות: חזבאללה ניכס לעצמו בני ברית חדשים בסוריה, כאלה שאולי ילחמו לצדו במערכה עתידית מול ישראל.
חזבאללה משקיע בשותפים פוטנציאלים בתוך לבנון ומחוצה לה כבר שנים רבות, מה שמסייע לו בשיפור דימויו כמגן השיעים באזור ובביצור מעמדו ב"ציר ההתנגדות" (שכולל את איראן וסוריה). במהלך השנים הקים הארגון יחידות ייעודיות שעסקו אך ורק באימון וחימוש מיליציות שיעיות ברחבי המזרח התיכון. לאחר שארצות הברית פלשה לעיראק, למשל, הקים חזבאללה יחידה שבמסגרתה נשלחו מאמנים מובחרים לעיראק ואומנו מיליציות בלבנון. בשנים האחרונות החל הארגון להשקיע משאבים בזירה התימנית, לחמש את המורדים החות'ים ולאמנם. מאז תחילת הלחימה בסוריה ייסדו חזבאללה ואיראן מיליציות שונות הנלחמות לצד אסד אך חלקן כפופות ישירות לארגון ולאיראן.
בסוריה נלחמים אנשי חזבאללה לראשונה כתף אל כתף עם לוחמי מיליציות שיעיות מעיראק, סוריה, אפגניסטאן ופקיסטאן, שבעבר אומנו על ידם. אין פלא שמפקד בכוחות הבסיג' האיראנים אמר החודש כי דמם של בני מדינות רבות מתערבב בהגנה על סוריה. מעבר לשיפור התיאום בין הכוחות הלוחמים, משמעות ההתנסויות הללו היא חיזוק הקשר והאחווה בין לוחמים שיעים מרחבי המזרח התיכון. בתרחיש של מערכה צבאית עתידית בין ישראל לבין חזבאללה, לוחמים זרים שיעים הנמצאים בסוריה עלולים לחוש לעזרת חבריהם ובעלי בריתם. יהיו גם תמריצים כלכליים, למשל מימון איראני שיתקבל למטרה זו.
במילים אחרות, אף שחזבאללה אכן נפגע ממעורבותו בסוריה בהיבטים מסויימים, הארגון הפיק גם תועלת מהמלחמה: נסיון מבצעי משמעותי, בין היתר בהפעלת מסגרות צבאיות נרחבות, שיפור יכולות המודיעין והמל"טים ועוד. הארגון יכול לפצות חלקית על אבדותיו בסוריה בסיוע בעלי הברית החדשים שהרוויח שם. הם אולי מיומנים פחות מהלוחמים האורגניים של חזבאללה, אך בהחלט יוכלו להוות תגבורת חשובה לארגון בעתיד.